viernes, 5 de abril de 2013

35a Cursa El Corte Inglés

Història
de la cursa

La Cursa El Corte Inglés és una de les curses populars més importants del món. El diumenge 7 d’abril, la Cursa El Corte Inglés convoca la trenta-cinquena edició amb l’objectiu de mantenir el lideratge europeu, reforçar la segona posició mundial al rànquing internacional de carreres atlètiques populars i superar la màgica xifra dels dos milions de participants al llarg de la seva dilatada història.
En aquesta edició, la prova consolida el vessant solidari, iniciat el 1986, i cedeix gratuïtament els enormes mecanismes de difusió a la Fundació Ictus, Malaltia vascular.
En paraules de Jordi Pintó, director de Relacions Externes d'El Corte Inglés a Catalunya, "no ens cansarem de repetir que la Cursa serà allò que els ciutadans vulguin que sigui. Els participants anònims són els grans protagonistes de la Cursa. La Cursa continua generant una admirable il·lusió col·lectiva. Aquest és el seu gran èxit".
La Cursa celebrà la primera edició l'any 1979, amb una participació de 17.184 persones, de les quals aproximadament el 85% eren participants no federats. L'any 1994, la participació en la Cursa fou de 109.457 atletes, xifra que avui roman encara imbatuda, establint un Rècord Guiness encara no superat. En la darrera edició, la Cursa va comptar amb la participació de 54.795 persones. En total han estat 1.724.078 les persones que han corregut en la prova al llarg dels seus 30 anys d'història.
Des del 1986, la Cursa El Corte Inglés també ha ofert els seus excepcionals mecanismes de difusió a entitats o esdeveniments ciutadans d'un relleu especial. Sport Aid - Tot el món corre per Àfrica (1986), Fundación de Ayuda Contra la Drogadicción - Engánchate a la Vida (1990), Intermón (1991), Mans Unides (1994), FASE, Fundación Anti-Sida España (1995), Creu Roja (1996), la Fundació Privada d'Investigació Cardiovascular (1997), la Fundació Internacional Josep Carreras (1998), Unicef - Fons de les Nacions Unides per a la Infància (1999), Médicos sin Fronteras (2000), Banc d'Ulls per a tractaments de la ceguesa (2001), Fundació Esclerosi Múltiple (2002), la Fundación Vicente Ferrer (2005), Mans Unides (2006), el Casal dels Infants del Raval (2007), a la Creu Roja (2008) a la Fundació Catalana Síndrome de Down (2009), Fundació Fero (2010), l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) - Catalunya Contra el Càncer (2011), la Fundació Banc dels Aliments (2012) i enguany la Fundacio Ictus, són les entitats i organitzacions no governamentals que han tingut i tenen un fort protagonisme en cadascuna de les edicions de la prova.
A més, la Cursa sempre ha comptat amb el suport incondicional i desinteressat d'esportistes i personatges famosos, com Manel Estiarte, Arantxa Sánchez Vicario, Àlex Crivillé, Epi, Miguel Indurain, Johan Cruyff, Ronald Koeman, Pete Sampras, Magic Johnson, Juan Antonio Samaranch, Montserrat Caballé, Pau Gasol, Rafael Nadal, Joan Manuel Serrat, Carlos Sáinz, Leo Messi, Pedro Rodríguez, Jordi Alba, Joan Verdú, Ricky Rubio, són alguns dels 193 personatges famosos que, des del 1993, han ofert la seva col·laboració desinteressada a l'organització de la Cursa El Corte Inglés. Amb la seva col·laboració altruista, aquests autèntics capdavanters en els seus respectius esports també participen d’un esdeveniment cívic i esportiu incomparable.
La Cursa El Corte Inglés s'ha convertit en una activitat esportiva de reconegut prestigi internacional que combina perfectament el caràcter festiu habitual d'un esdeveniment tan massiu amb el rigor, el control i la seriositat que s'exigeix a tota competició atlètica, i que en aquest cas ho avala la Federació Catalana d'Atletisme.


recorregut
 10,766 kmNo hay comentarios:

Publicar un comentario